BesteMotorolie.nl adviseert u...... 

 

 

Advies nodig bij zelf       olieverversen ?

Vul het contactformulier in

Hoe kan ik het beste motorolie verversen? Zoek de door de fabriek voorgeschreven motorolie op, zie "Hoe de juiste producten kiezen". Vernieuw bij olieverversen ook het oliefilter. Voorbeeld: carter inhoud 3,5 liter, filter inhoud 0,3 liter. Totaal af te vullen inhoud moet 3,8 liter zijn. Controleer dit na gebruik van de auto met het peilstok of electronische aanwijzing op het dashboard. Succes verzekerd. 

Hier leest u van onze Bosch filter leverancier dit goede verhaal. Let op dat met de juiste voorgeschreven carterinhoud wordt afgevuld. Te veel motorolie kan aanleiding geven tot olieverbruik of andere storingen aan de motor. Zowel op de 1 L als op de 5 L flacons is een helder niveaustrook aanwezig met een inhoudsaanwijzing. Bij het Argos smeeradvies is tevens de olie inhoud van het filter weergegeven. Controleer dit met de opgave in het instructieboek van uw voertuig.

 

Oliepeil controlen en motorolie bijvullen

Op de site van Mobil vindt u precies omschreven hoe u het beste het oliepeil kunt controlen en wanneer olie bij te vullen. Zie dit goede verhaal.

Wilt u een uitleg hoe het beste het oliepeil wordt gecontroleerd, ga dan naar DEZE UITLEG.

 

Motorolie vullen met Argos Supreme

Afvoeren afgewerkte olie                       

Na het olieverversen de afgewerkte NIET in de restafval container wegwerpen. Deze afgewerkte olie behoort te worden aangeboden  aan het plaatselijk gemeentelijk afval- en milieu depot, het beste in de motorolie verpakking. Vrijwel altijd is dit zonder kosten.