Digikeur

BesteMotorolie.nl hanteert de regels van DIGIKEUR.  

BesteMotorolie.nl biedt u de volgende vijf zekerheden

1. 14 dagen zichttermijn

Vanaf de dag na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen de tijd om uw koopovereenkomst ongedaan te maken. Controleer de voorwaarden en overleg met ons hoe u de bestelling terug kunt sturen of brengen. Vraag ons altijd om een RMA nummer. 

2. Duidelijke service en voorwaarden

Een goede bereikbaarheid en aftersales service zijn vereisten om in aanmerking te komen voor het Digikeur Webwinkel Keurmerk. BesteMotorolie.nl heeft een goede bereikbaarheid en aftersales service.

3. Volledige restitutie bij retourneren

Bevalt uw bestelling niet? Zonder opgave van reden mag u retour zenden. Indien u het producte binnen de zichttermijn en overeenkomstig onze verzendinstructies met ons RMA nummer terugstuurt, komen ten hoogste de kosten van het terugzenden voor uw rekening. De verpakking dient niet aangebroken te zijn.

4. Informatieplicht van een webwinkel

De webwinkel is verplicht om het fysieke adres, de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het IBAN banknummer en de algemene voorwaarden duidelijk op de website te vermelden. Zo weet u altijd met wie u zaken doet.

5. Klachtencommissie

Geschillen tussen BesteMotorolie.nl en de consument kunnen worden voorgelegd aan de klachtencommissie. Bestemotorolie.nl verplicht zich hieraan zijn medewerking te verlenen.

 

TIPS voor ONLINE kopen

Het is niet zo dat wanneer een webshop geen keurmerk heeft deze per definitie onbetrouwbaar is. "Juist helemaal niet", aldus de Consumentenbond. "We hebben door middel van de Meesterkweker kunnen concluderen dat de meeste van de keurmerken niets voorstellen. Het is ook de verantwoordelijkheid van de consumentom attent te zijn bij zijn of haar aankoop."

Dingen waar je op moet letten bij een webshop zijn:

- Heeft de webwinkel een fysiek (bestaand) adres op de site en een telefoonnummer voor vragen/klachten? 

- Staan er op internet slechte/negatieve bevindingen over het bedrijf?

- Heeft het bedrijf vestigingen in Nederland/gericht op de Nederlandse markt?

- Heeft de webwinkel reële prijzen?

- Is er een reële mogelijkheid om te betalen bij ontvangst of om achteraf te betalen?

- Is een webwinkel wel werkelijk aangesloten is bij het betreffende keurmerk? Check de ledenlijst op de website van het keurmerk.

- Je hebt als consument die online aankopen doet te maken met de Wet Kopen op Afstand. Voor meer informatie hierover kunt u surfen naar de site van ConsuWijzer.